top of page

Presse

MATERIALE

Pressemeddelelse

 

Nyt samarbejde:

Søren Ejlersen og Chris Minh Doky udgiver nyt jazzalbum

Et nyt, grønt samarbejde er opstået. Aarstidernes Søren Ejlersen og den verdensberømte danske jazzmusiker, Chris Minh Doky, udgiver nemlig et jazzalbum, Magiske Planter. Musikken er lavet på planter – og med et glimt i øjet siger Søren Ejlersen, at musikken kan få planterne til at smage bedre.

 

Den 5. april udgiver Søren Ejlersen et album sammen med en række prominente jazzmusikere, som tilsammen bliver bandet, Magiske Planter. Med albummet kombinerer han sine to store passioner: musik og grøntsager. De rytmiske toner er nemlig lavet på planter - og det er ikke kun det musikelskende publikum, der skal nyde godt af jazzen – det skal planterne også:

 

”Jeg mener, at planter har en form for intelligens og er modtagelige for musik. Vi skal behandle planter med respekt og gøre noget godt for dem på alle planer, og her er musikken et godt sted at eksemplificere kærligheden for dem,” forklarer Søren Ejlersen og tilføjer: ”Vores plantemusik, tror vi, giver generøst igen den anden vej. Musikkens indflydelse på vores velbefindende, humør og intellekt er markant. Jeg laver bedre mad, når jeg lytter til musik - og det går også den anden vej. Man ved, at sukkerstoffet i planter øges, når der bliver spillet harmonisk musik for dem.”

 

Play it, don’t say it!

Da Søren Ejlersen for to år siden faldt på sin mountainbike og fik 34 sting i kæben samt en voldsom hjernerystelse, skulle det vise sig at være held i uheld. Søren fik nemlig tid til at dykke ned i det musikalske projekt, han havde drømt om, siden han som 16-årig lærte at spille guitar.

 

Albummet rummer i bund og grund musik med elementer af akustisk pop, nordisk visetradition, jazz og spansk folklore, der skal give lytteren gode oplevelser. Derfor var det heller ikke svært at overtale prominente musikere som Chris Minh Doky til at være med på projektet:

 

”Som komponist og musiker har jeg ofte en tanke, en følelse, en stemning eller et indre billede, som jeg prøver at legemliggøre igennem musik – så virkeligt som muligt. Dette projekt var spændende, fordi perspektivet blev vendt 180 grader, og vi startede med det mest organiske, der findes: planter! Det er ud fra dem, at musikken er blevet til – og at arbejde med Søren, der om nogen forstår planterne og deres verden, har været en uvurderlig og inspirerende rejse i denne nye og anderledes måde at give sig hen til musikken på. Jeg håber, det ikke bliver sidste gang.”
 

Udover Søren Ejlersen og Chris Minh Doky er også David Springborg en del af Magiske Planter, og det nydannede jazzband skal henover sommeren spille på en lille udvalgt håndfuld festivaler rundt omkring i Danmark, hvor man altså kan opleve den plantevenlige musik.

 

Albummet, Magiske Planter, udkommer den 5. april.


For mere info, kontakt Louise Taarnhøj på taarnhoej@klixkommunikation.dk, 27288879

FAKTA:


Magiske Planter, udgivet på Interplay Music. Tilgængelig på vinyl og diverse digitale platforme.

Musikere: Søren Ejlersen (komponist og akustisk guitar), Chris Minh Doky (kontrabas), Pelle Fridell (saxofon og tværfløjte), Michael Friis (bas), Anders Pedersen (perkussion), Carsten Andersen (trompet), Susanne Ørum (vokal) og David Springborg (guitar, keyboards, medkomponist og producer).

Musik skrevet af: Søren Ejlersen og David Springborg

Se mere på: www.magiskeplanter.com

 

Instrumenter af planter?

Perkussion er skabt af lyden fra trækasser, græskar, pastinakker, gulerødder og majsstave. De akustiske guitarer er, ligesom kontrabassen, lavet af træ, og på saxofonen er det mundstykket af bambusblade, der vibrerer og giver lyd. På albummet er der endvidere reallydsoptagelser af regn, jord, mark, insekter og ikke mindst en sydende kompost.

Lyt gerne til denne PODCAST om projektet.

Se gerne dette indslag om projektet fra GO'morgen Danmark på Tv2

 

bottom of page